Mar 252010
 

Medicul care l-a operat pe fostul preşedinte al Senatului, Nicolae Văcăroiu, spune că starea acestuia este bună, că va urma o perioadă de recuperare şi că în 10 - 15 zile s-ar putea întoarce la serviciu.

Şeful Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, care a fost operat, joi, pe cord deschis, se simte bine după intervenţia chirurgicală şi se va putea întoarce la serviciu în 10-15 zile, a declarat prof. dr. Şerban Brădişteanu. “Operaţia a decurs normal, fără probleme deosebite. Starea pacientului este bună, inima funcţionează normal”, a spus medicul.

Medicul a explicat şi în ce a constat operaţia.  “Într-o anumită zonă a inimii care era hrănită de nişte artere astupate a fost adus sânge prin alte conducte arteriale. A fost revascularizată, rehrănită porţiunea care nu primea suficient sânge. S-au folosit conducte arteriale mamare situate în spatele sternului care au fost cuplate cu zonele aflat sub stenoze”.

Brădişteanu a mai spus că Nicolae Văcăroiu ar putea fi externat în 10 sau 12 zile, că va urma o perioadă de recuperare şi tratament şi că nu va avea voie să facă “eforturi extreme”.

sursa:realitatea.net

Văcăroiu s-ar putea întoarce la serviciu peste 10 – 15 zile, spune medicul care l-a operat
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.