Aug 102011
 

 

Grupul informatic american Apple a câştigat o victorie importantă împotriva rivalului său sud-coreean Samsung Electronics, după ce un tribunal german a interzis grupului sud-coreean să vândă tableta sa informatică Galaxy în Uniunea Europeană, cu excepţia Olandei.

Purtătoarea de cuvânt a Apple, Kristin Huguet, a confirmat că un tribunal din oraşul Dusseldorf a eliberat o interdicţie temporară împotriva tabletei Galaxy Tab 10.1. Deocamdată nu este clar de ce ordinul nu a inclus şi Olanda, scrie Agerpres.

Samsung Electronics, cea mai mare companie tehnologică din Asia din punct de vedere al veniturilor, a anunţat că va face recurs la decizia tribunalului german. Samsung este de asemenea cel mai mare producător mondial de chipuri de memorie şi televizoare şi al doilea producător mondial de telefoane mobile.

Decizia tribunalului german vine la o săptămână după ce Samsung a fost obligat să amâne lansarea tabletei Galaxy pe piaţa din Australia din cauza unei acţiuni juridice similare depusă de Apple. 

Grupul american Apple susţine că linia de telefoane şi tableta informatică Galaxy dezvoltată de Samsung copiază foarte mult produsele sale, iPhone şi iPad. Apple a dat în judecată Samsung în SUA, Australia şi în alte ţări. La rândul său, Samsung a reacţionat prin chemarea în instanţă a Apple. 

Tableta Galaxy Tab 10.1 a fost lansată recent în Europa, piaţă unde tableta iPad produsă de Apple este lider de piaţă. Analiştii susţin că Apple a vândut 14 milioane tablete iPad în prima jumătate a acestui an la nivel mondial, comparativ cu 7,5 milioane de unităţi pentru Galaxy Tab pe ansamblul acestui an.

În România, un operator de telefonie mobilă a lansat, luni, noua tabletă Samsung Galaxy Tab 10.1, ce poate fi disponibilă de la 349 euro la abonament sau la preţul de 638 euro, la liber.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Vânzarea tabletei Samsung Galaxy în Europa a fost blocată de Apple
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.