Oct 312010
 

Legea de reducere a TVA la 5% la alimentele de bază conţine o minciună, întrucît sunt specificate doar cinci produse pentru care se aplică, nefiind vorba de alimentele la care au acces oamenii săraci, a declarat consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu la emisiunea “3X3” de la RealitateaTV.

“Acolo (în textul legii de reducere a TVA la 5%, n.r.) este o minciună. O minciună în documentul acela care are o singură pagină. Şi anume, s-a spus că a scăzut TVA la 5% la alimentele de bază. Nu este vorba de niciun fel de alimente de bază. Acolo sunt cinci produse. Un tip de produse înseamnă pufuleţi. Adică din astea cu cancer în ele, să le ieftinim ca să dăm mai mult cancer pe piaţă”, a spus Vasilescu, citat deNewsIn.

El a precizat că există un nomenclator de produse publicat în Monitorul Oficial şi nicun act oficial nu poate ieşi din acest nomenclator de produse. Legea ar permite aplicarea unei cote reduse de TVA la carne proaspătă, dar nu şi la cea refrigerată, ori cei mai mulţi oameni săraci cumpără carne mai ieftină, cum ar fi mezelurile şi produsele din carne.

“La carne refirigrată deja ai ieşit din nomenclator. Vine Curtea de Conturi, inspecţia financiară şi te rade dacă ai redus TVA acolo. Cei mai mulţi oameni săraci cumpără mezeluri. Există acolo (în textul legii, n.r.) o listă de produse, la carne spune carne proaspată, dar astea nu sunt alimente pentru oamenii săraci..Să nu creadă populaţia României că acesată lege a fost pentru ea şi nu se aplică. Nu a fost o lege pentru ea”, a spus Vasilescu.

Deputaţii au adoptat, în 19 octombrie, în plen un proiect de lege aparţinând PSD şi PNL şi care stabileşte reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază, dar şi un proiect de lege care prevede neimpozitarea pensiilor sub 2000 lei, în favoarea legilor votând inclusiv miniştrii Ioan Botiş şi Elena Udrea.

Votată din greşeală de PDL

Actul normativ, adoptat cu unanimitatea deputaţilor prezenţi – 290 voturi – vizează modificarea Codului fiscal şi prevede aplicarea cotei reduse de 5% asupra bazei de impozitare pentru livrarea de pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, precum şi pentru livrarea locuinţelor ca pare a politicii sociale, inclusiv a terenului pe care sunt construite. În punctul de vedere transmis, Executivul a arătat că nu susţine această iniţiativă legislativă, iar PDL susţine că a votat legea din greşeală.

sursa realitatea.net

Vasilescu (BNR): Legea de reducere a TVA la 5% nu este pentru populaţie, conţine o minciună
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.