Nov 032010
 

“Din cei aproximativ 50.000 de bugetari care trebuiau să părăsească sistemul public din septembrie 2010 până la sfârşitul anului, 24.862 au fost deja restructuraţi”, scrie consilierul premierului, Andreea Paul Vass, pe blogul personal.

“Procesul este lent, dar totuşi 82.710 de bugetari au părăsit sistemul public din decembrie 2008 până în prezent. Alte 26.047 de persoane urmează să fie disponibilizate până la sfârşitul acestui an“, scrieAndreea Vass pe blogul său.

“Astfel, din cele 1.316.047 persoane angajate încă în sectorul bugetar, alte cel puţin 26.047 persoane vor fi disponibilizate până la sfârşitul acestui an, pentru a atinge ţinta asumată public de 1.290.000 de bugetari care să fie plătiţi cu cei 39 de miliarde de lei disponibili în fondul public de salarii în anul 2011”, mai scrie Andreea Vass.

De asemenea, ea susţine că “şomajul scade lună de lună începând din aprilie 2010, până în prezent. Pentru a stimula în continuare absorbţia celor disponibilizaţi pe piaţa privată a forţei de muncă, Guvernul îşi propune modificarea şi completarea Codului Muncii, în spiritul flexibilizării relaţiilor de muncă, a dinamizării şi modernizării pieţei muncii şi armonizarea sa cu prevederile directivelor europene”.

Vass îl contrazice astfel pe preşedintele Traian Băsescu. “Numai de la august la septembrie au fost minus 9.711. De la iauarie la septembrie reducerea de personal este de 27.000”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la postul public de televiziune, în data de 01 noiembrie.

sursa realitatea.net

Vass îl contrazice pe Băsescu: Peste 24.000 de bugetari au părăsit deja sistemul public
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.