Jun 172010
 

Bugetarii pierd 25% din salariu din luna iulie, însă pierderea nu va fi recuperată automat din ianuarie 2011. Consiliera primului ministru, Andreea Vass, susţine că măsurile de austeritate luate de Guvernul Boc vor fi aplicate până la sfârşitul anului 2010, însă salariile bugetarilor nu vor reveni automat la nivelul actual din ianuarie 2011. Creşterea salariilor se va face treptat.

Suferinţele salariale ale bugetarilor nu iau sfârşit la 31 decembrie, aşa cum anunţa Guvernul. Deşi salariile vor mai creşte de la 1 ianuarie 2011, ele nu vor reveni automat la nivelul lor actual, susţine consiliera premierului Emil Boc, Andreea Vass.

“Salariile vor reveni la nivelul actual, dar nu automat. Recuperăm cel puţin jumătate din pierdere prin restructurările din acest an, şi cealaltă jumătate din restructurările din 2011. Salariile vor creşte din ianuarie 2011, treptat, treptat“, a declarat pentruREALITATEA.NET consiliera premierului.

“Şi vom reveni. Depinde acum de cât de repede reuşim să restructurăm instituţiile statului şi de cât de repede îşi revine piaţa europeană, respectiv mediul economic din România”, a adăugat Andreea Vass.

Teoria consilierei premierului pare susţinută şi de ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, cu condiţia unor concedieri masive. El a declarat că “salariile bugetarilor vor reveni la nivelul din prezent abia după ce minimum 100.000 dintre ei îşi vor pierde locul de muncă“.

Consilierul BNR Lucian Croitoru consideră însă că măsurile de austeritate ar trebui aplicate pe o perioadă de 18 până la 24 de luni, pentru a avea efectele scontate. “Aceste măsuri, din punct de vedre economic, nu pot fi reversate curând. Salariile şi pensiile nu pot fi readuse imediat la nivelul la care au fost. Măsurile trebuie menţinute pe o perioadă între 18 şi 24 luni pentru că România are de redus deficitul bugetar”, a declarat Croitoru în exclusivitate pentru The Money Channel, citat de money.ro.

Vass: Salariile bugetarilor vor începe să revină la normal din ianuarie 2011, dar treptat
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.