Mar 122010
 

Schimbările care s-au făcut până acum în educaţie au fost doar de faţadă, iar de noua lege din acest sistem este mare nevoie, spune Melania Mandas Vergu, consilier personal al ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu.

Reprezentanţii ministerului Educaţiei au dat asigurări că în acest an nu se vor face modificări la examenul de bacalaureat / FOTO: GrupRC
Imaginea 1/1

“În ultimii zece ani, se spune că lucrurile sunt foarte rele în educaţie, iar în ultima perioadă s-au făcut schimbări de faţadă, nu s-a încercat niciodată se ia lucrurile de la antepreşcolar la educaţie permanentă. Vreau să spun că aceste schimbări nu se fac în fiecare an, dar se fac pentru a găsi soluţia optimă. Acum, este mare nevoie de această lege a Educaţiei”, a declarat, vineri, consilierul personal al ministrului Educaţiei, Melania Mandas Vergu.

Potrivit acesteia, din anul 2000, se încearcă să se facă o nouă lege a educaţiei.

“Până acum au fost numai încercări eşuate. Să sperăm că anul acesta, Parlamentul va înţelege că e nevoie de această lege”, a spus Vergu.

În ceea ce priveşte schimbările de la examenul de bacalaureat, Melania Vergu a asigurat că anul acesta nu se vor face modificări. “Ne propunem o mică ajustare, dar nu ştim dacă ea va rămâne în vigoare”, a precizat Vergu.

Ministrul de resort a vorbit despre faptul că elevii vor da la sfârşitul gimnaziului un nou examen naţional, care va cuprinde o probă practică de utilizare a computerului şi două probe scrise – una transcurriculară, în domeniul materiilor ştiinţifice, şi una în domeniul materiilor umaniste, care vor înlocui probele de matematică şi română.

Referitor la trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial, consilierul ministrului Funeriu a spus că această măsură s-a luat în urma situaţiilor nefavorabile prezentate de fiecare inspectorat şcolar în parte.

Proiectul de lege în Educaţie este deja finalizat şi, după cum a spus ministrul Funeriu, el urmează să fie citit şi acceptat de Guvern şi abia apoi va fi pus în dezbatere publică.

sursa:realitatea.net

Vergu: În ultimii 10 ani, au fost schimbări “de faţadă” în educaţie
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.