Dec 092010
 

Antioxidanţii din ciocolata neagră sunt secretul care îi permite acestui aliment să lupte împotriva cancerului, bolilor de inimă şi degradării dinţilor şi chiar poate îndrepta organismul spre o dietă sănătoasă.

Cercetătorii germani au descoperit că ciocolata conţine de patru ori mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul negru sau verde, informeazăgandul.info.

În plus, specialiştii susţin că acest aliment are proprietatea de a suprima capacitatea organismului de a produce colesterolul rău, care afectează inima.

Conform cercetătorilor de la Univer­sitatea Cologne din Germania, consumul de ciocolată neagră poate scădea tensiunea arterială. Pentru a ajunge la această concluzie, voluntarii, care aveau tensiunea ridicată, au trebuit să mănânce două pătrăţele de ciocolată pe zi, timp de două săptămâni. După perioada de monitorizare, s-a constatat că nivelul tensiunii a scăzut.

Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)