Aug 062011
 

 

De când s-a retras din afaceri, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a investit zeci de miliarde de dolari în diverse cauze care ar putea să schimbe lumea în bine. Printre campaniile sale se numără lupta cu diverse boli, combaterea foametei şi mai multe proiecte ecologiste. Aceste iniţiative i-au atras simpatia publicului, care nu-l mai percepe ca pe un magnat bogat şi dornic de câştiguri, ci ca pe un filantrop ce luptă pentru binele omenirii.

Proiectele umanitare ale lui Bill Gates sunt diverse. De la medicină, la inginerie genetică şi până la campanii de sensibilizare a publicului.  Astfel, fundaţia Bill and Melinda Gates a reuşit să eradicheze aproape în totalitate poliomielita. Instituţia a lansat o campanie agresivă de vaccinare, care a dus la scăderea numărului de îmbolnăviri cu 99%. Fondatorul Microsoft spune că va continua campania până când maladia va dispărea total.

O altă boală căreia Gates i-a declarat război este malaria. El a investit într-un program-test în Zambia, în cadrul căruia le-a oferit oamenilor plase contra ţânţarilor şi insecticide. Rezultatul a fost unul uluitor. Numărul de îmbolnăviri a scăzut drastic, deoarece malaria e transmisă, în general, prin muşcături de ţânţar.

La capitolul protecţia mediului, magnatul vrea să realizeze biocombustibil din materii fecale şi să revoluţioneze toaletele, astfel încât să recicleze aproape toate deşeurile.

De asemenea, Gates finaţează mai multe proiecte de cercetare menite să modifice unele fructe şi legume ca să le facă mai hrănitoare. Noile alimente ar putea reduce drastic foametea.

Nici măcar averea enormă a soţilor Gates nu e însă de ajuns pentru a rezolva toate problemele lumii. Astfel că, ei fac campanii pentru a-i convinge pe ceilalţi bogătaşi ai planetei, să se implice în acţiuni caritabile.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Vezi proiectele de zeci de miliarde de dolari ale lui Bill Gates care ar putea să salveze lumea Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/vezi-proiectele-de-zeci-de-miliarde-de-dolari-ale-lui-bill-gates-care-ar-putea-sa-salveze-lumea_859516.html#ixzz1UGvRctwc
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.