Oct 172010
 

Prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a declarat că democrat-liberalii au în vedere creşterea salariului minim, dar în acelaşi timp reducerea CAS şi a cotei unice, urmând ca măsurile să fie validate în mod oficial după discuţiile cu finanţatorii internaţionali.

Videanu a criticat duminică măsurile propuse de PSD în programul de guvernare aprobat în congresul extraordinar de sâmbătă şi a precizat că şi PDL are în vedere creşterea salariului minim, dar cu reducerea CAS, astfel încât să aibă măsura să aibă un “efect zero” asupra  mediului deafaceri.
De asemenea, Videanu a fost întrebat despre afirmaţia şefului statului referitoare la faptul că scăderea cotei unice nu ar fi o soluţie în acest moment, chiar dacă PDL urmăreşte să iniţieze această măsură, iar liderul PDL a replicat că punctele de vedere nu sunt foarte diferite.
Totuşi, în momentul în care a fost întrebat dacă PDL are în vedere scăderea cotei unice şi a contribuţiilor sociale, Videanu a răspuns: “la nivel de principiu da”. “Detaliile o să vi le prezint. Vreau să spun că pe această temă ne-am consultat şi cu FMI, şi cu ceilalţi actori importanţi, urmând ca în măsura în care delegaţia tehnică a FMI vine la Bucureşti să facem simulările simultane şi să le ne putem valida previziunile şi noi şi dânşii legate de aceste măsuri”, a spus prim-vicepreşedintele PDL refuzând să dea alte detalii pe acest subiect.
Preşedintele Traian Băsescu nu consideră că scăderea cotei unice de impozitare este o soluţie, deoarece ar aduce un deficit în bugetul de stat, apreciind însă că dacă se găseşte o soluţie de compensare în buget, scăderea contribuţiilor pentru forţa de muncă este esenţială.

“Nu cred că este o soluţie (scăderea cotei unice-n.r.), vă pot spune că sunt în discuţii chiar cu specialişti pe tema asta, cu PDL, cu o echipă formată de Adriean Videanu care vine cu varianta reducerii cotei unice. Nu mi se pare o soluţie şi vă dau şi un argument simplu, dincolo de orice altceva. Avem marii contributori la bugetul de stat din cota unică: Petrom, Rompetrol, Dacia, Nokia, cei care să spunem au performanţă. Reducerea de la 16 la 12 sau la 10 înseamnă un deficit în buget. Cu ce le compensăm, cu cei care acum face evaziune la 16%?”, a declarat şeful statului duminică, în cadrul unei emisiuni difuzate la Pro Tv.
Pe de altă parte, preşedintele s-a arătat un susţinător al reducerii contribuţiilor plătite la bugetul asigurărilor sociale. “Da, şi asta aş susţine-o, dacă găsim o soluţie de compensare în buget, scăderea contribuţiilor este esenţială”, a spus Băsescu.

sursa realitatea.net

Videanu: Avem în vedere creşterea salariului minim, reducerea CAS şi a cotei unice
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.