Feb 032011
 

Doar o treime dintre absolvenţii de studii superioare au şansa de a alege între mai multe oferte de angajare.

Absolvenţii de studii umaniste, economice şi inginerie sunt cei mai căutaţi de angajatori. Aproximativ 40% dintre aceştia pot alege între mai multe oferte de angajare, potrivit unui studiu realizat în rândul a 5.576 absolvenţi.

Majoritatea tinerilor care primesc o singură ofertă de angajare sunt absolvenţi de arte (82%), arhitectură (78%), ştiinţe agricole (76%) şi ştiinţe exacte (72%).

Potrivit recrutorilor, integrarea absolvenţilor pe piaţa muncii se face cu dificultate, mai ales în contextul actual, pentru că majoritatea angajatorilor caută personal cu experienţă.

“Tinerii absolvenţi de facultate aşteaptă, în medie, patru luni de la terminarea studiilor şi până când îşi găsesc un loc de muncă”, spun realizatorii studiului.

Majoritatea absolvenţilor (74%) care îşi caută de lucru trimit CV-ul direct la angajator. Pentru a-şi găsi un job absolvenţi apelează şi la prieteni şi sunoştinţe, dar şi la firmele de recrutare.

Studiul a fost realizat de Unitatea Executivă a Consiliului Naţional al Calificărilor şi al Formării Profesionale a Adulţilor (UNCNCFPA).

sursa realitatea.net

Viitor sumbru pentru absolvenţii de facultate. 6 din 10 primesc o singură ofertă de angajare
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.