May 072010
 

Luna trecută, traficul aerian din Europa a fost grav afectat de norul de cenuşă vulcanică.

Vulcanul din Islanda care a cauzat grave perturbări în transportul aerian al Europei luna trecută s-a reactivat şi emite un nou nor de cenuşă de proporţii considerabile, au avertizat joi meteorologii islandezi.
“Erupţia a redevenit explozivă, lava a încetat să se mai scurgă şi magma este proiectată în toate direcţiile din cauza expoziilor din crater”, arată un raport al Oficiului meteorologic islandez şi al Institutului de ştiinţe ale Pământului, citat de Le Parisien.

O coloană de cenuşă măsurând până la şapte kilometri înălţime a fost detectată la vulcanul Eyjafjoll, scrie şi The Wall Street Journal.

Raportul spune că nu există semne că erupţia s-ar putea sfârşi prea curând.

În aceste condiţii, se aşteaptă ca norul de cenuşă să ajungă vineri până deasupra Portugaliei. El se va ridica până la o altitudine de peste 10.000 de metri, în condiţiile în care în ultimele zile era localizat la o înălţime de aproximativ 6.000 de metri.

sursa:realitatea.net

Vulcanul din Islanda va emite un nou nor de cenuşă de proporţii considerabile
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.