Dec 132010
 

WWF a creat un nou format de fişier care descurajează tipărirea inutilă a documentelor, soluţia contribuind astfel la salvarea pădurilor Terrei.

“Salvează WWF, salvează un copac“ reprezintă un plug-in care oferă posibilitatea ca documentele să fie salvate şi distribuite într-un format PDF care nu poate fi tipărit.

Noul format, lansat pe 30 noiembrie de WWF Germania, agenţia de publicitate Jung von Matt şi Dederichs Reinecke &Partner, este disponibil pe www.saveaswwf.compentru sistemul de operare Mac, urmând a fi disponibil foarte curând şi pentru Windows.

“În fiecare an, aproximativ 13 milioane de hectare sunt rase de pe faţa Pământului, suprafaţa fiind comparabilă cu cea a Greciei“, au declarat partenerii SaveasWWF la lansarea produsului. “În fiecare minut, habitate importante pentru animale, precum urangutanii sau elefanţii, sunt distruse. Cu fiecare copac doborât, pierdem din protecţia pe care ne-o oferă mediul înconjurător şi natura în general.”

“Aşadar pentru a opri tipărirea inutilă şi pentru a atrage atenţia cu privire la modul în care folosim hârtia, am dezvoltat acest format nou de fişier numit WWF, care nu poate fi tipărit. Este o idee simplă care salvează pădurile. Decide care sunt acele documente pentru care tipărirea nu este necesară şi salvează-le în format WWF.“

Noul format a atras deja numeroşi fani atât pe Facebook cât şi pe Twitter, şi mai multe companii au început deja să-l folosească.

“Reacţiile pozitive venite din partea clienţilor noştri sunt copleşitoare“, spune Dr. Mischa Paterna, director executiv al agenţiei de consultanţa Suncycle din Germania.

sursa realitatea.net

WWF a creat un nou format de fişier care nu poate fi imprimat, pentru a salva pădurile Terrei
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.