Apr 252010
 

Youtube împlineşte cinci ani de existenţă, de la primul video pus pe site-ul care a devenit un fenomen ce a redefinit Internetul.

Me at the zoo” este primul video pus pe Youtube. Personajul principal este Karim. El stă în faţa unei cuşti la Zoo şi spune doar atât: „Sunt aici, în faţa elefanţilor şi chestia cea mai interesantă este că au trompe foarte, foarte lungi. Asta e tot ce am avut de zis”. Aşa a început aventuraunuia dintre cele mai mari site-uri de pe internet care a împlinit cinci ani existenţă.

Karim, împreună cu colegii şi partenerii săi, Chad Hurley şi Steve Chen, au urmărit cum Youtube a devenit un fenomen care a permis oricui cu o cameră video să facă upload filmelor personale pe internet şi să le împartă cu oricine era dispus să le vadă.

Youtube a fost responsabil pentru primele filme cu dansuri ciudate la nunţi, cu Keyboard Cat, Numa Numa (Ozone) şi Crystal Swing. A propulsat-o pe Susan Boyle la statutul de vedetă internaţională şi a ajut-o pe Sandi Thom să ajungă pe primul loc în Marea Britanie cu o melodie înregistrată în dormitor. Acum toate organizaţiile, de la Casa Albă la Vatican, au propriul canal Youtube, potrivit gadgetrepublic.com.

Site-ul de video-sharing a avut parte şi de multe controverse de-a lungul anilor. A fost interzis, ocazional, în mai multe ţări, cum ar fi China, Pakistan, Maroc, Iran, Turcia şi Thailanda. Au fost acuzaţi de încălcarea drepturilor de copyright, cel mai recent de către producătorii filmului „Der Untergang” care îl are ca personaj central pe Hitler.

Câteva date interesante despre Youtube

– Domeniul Youtube a fost înregistrat pe data de 14 februarie 2005

– Primul video a fost urcat pe data 23 aprilie 2005

– Cel mai popular video este Lady Gaga Bad Romance şi are peste 185 de milioane de vizualizări

– Youtube are un milliard de vizualizări pe zi

– 31% din materialele de pe Youtube au embed pe alte site-uri

– Youtube nu este încă profitabil

sursa:realitatea.net

Youtube a împlinit cinci ani
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.