Nov 022010
 

Cei care muncesc zilnic într-un mediu zgomotos sunt de două ori mai expuşi decât ceilalţi la bolile inimii, inclusiv la riscul de infarct, se arată într-un studiu recent al medicilor canadieni.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la University of British Columbia din Vancouver şi s-a derulat pe parcursul a 5 ani.

Peste 6.000 de angajaţi au fost grupaţi în două categorii – unii care lucrează într-un mediu zgomotos (astfel încât e dificil să vorbeşti la un volum normal) şi ceilalţi care au parte de un mediu de lucru fără zgomot.

Persoanele de peste 40 de ani care au lucrat cel puţin 9 luni într-un mediu zgomotos sunt de aproape 3 ori mai expuse la bolile de inimă.

Riscul creşte până la 5 ori în cazul angajaţilor de peste 50 de ani, care au manifestat diverse afecţiuni – angină pectorală, cardiopatie ischemică şi risc de infarct miocardic.

O soluţie pentru a evita zgomotul de la locul de muncă îl constituie ascultarea de muzică la căşti. Atenţie, însă, deoarece volumul ridicat la căşti poate afecta auzul, uneori atât de sever încat poate duce la surditate.

Un studiu recent realizat în Marea Britanie a concluzionat că muzica la volum crescut ascultată în căşti o oră pe zi, timp de 5 ani, poate cauza tulburări de auz ireversibile.

sursa realitatea.net

Zgomotul de la serviciu creşte riscul de infarct
Rate this post
Share and Enjoy:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn
  • MySpace

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.